请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版

印度空姐热舞 彩色节空中庆典

一星会员

红海行动 发表于 2018-3-12 10:55:13 | 显示全部楼层 |阅读模式
搭飞机对于某啲人嚟讲系兴奋又开心,因为象征着佢哋将会展开一个新嘅旅程,但对某啲朋友来讲,可能系又闷又唔舒服,净系想快啲去到目的地。不过对于最近一班搭印度SpiceJet航空嘅朋友来讲,佢哋嘅飞行旅程一定绝对唔会无聊,事关佢哋遇上咗飞行时嘅特备节目,就系一班空姐系机上面跳舞助兴。

其实呢一个飞行特备节目,系因为香料航空公司为咗庆祝印度教彩色节,安排一班机组人员准备咗呢个咁特别嘅惊喜比一班乘客。当乘客见到着住鲜橙色制服嘅机组人员喺通道上跳舞,虽然大家都好惊喜但系似乎好享受,其中一位男乘客更加入咗呢一个特别嘅表演节目添。

其实今次已经唔系SpiceJet航空第一次以夸张嘅方式系庆祝呢个节目,好似系2014年嘅时候,当时嘅机组人员呢就系35,000尺嘅高空中跳舞,之后更加比民航处警告话佢哋嘅行为好危险,所以SpiceJet航空今次相对就选择咗一个比较乖嘅方式进行呢个庆典。

事实上彩色节系当地一年一度嘅重要庆典,群众会透过节日庆祝战胜邪恶同埋获得幸福,所以当地人一般都会将彩色嘅粉末互相投掷,同埋亦会拜访家人同朋友,并一齐系街头跳舞庆祝。

航空安排一班机组人员喺通道上跳舞

航空系2015嘅时候亦曾经安排机组人员系35,000尺嘅高空中跳舞庆祝彩色节。

每年彩色节当地人一般都会将彩色嘅粉末互相投掷庆祝。

联系请说明是来自_团团自由行

注册会员

环游世界 发表于 2018-3-12 12:43:27 | 显示全部楼层

注册会员

广州自由行 发表于 2018-3-12 13:45:24 | 显示全部楼层
不能去印度旅游

一星会员

穷游天涯 发表于 2018-3-13 09:03:58 | 显示全部楼层

一星会员

楼主| 红海行动 发表于 2018-3-14 08:43:31 | 显示全部楼层